Tamang Trekking and Travels

voor de avontuurlijke toerist

MEDITATIE

Volg een cursus in het Kopan Klooster in Kathmandu. De novembercursus is beroemd, duurt een maand en trekt soms meer dan 200 cursisten! Maar ook een 10-daagse introductiecursus boeddhisme (bv in mei) of gewoon enkele dagen meedraaien is mogelijk. Accommodatie ruim aanwezig, voor 1 of 2 persoons-kamers wel ruim van te voren boeken.

Een 10-daagse “Vipassana-meditatie” retraite is ook mogelijk. Er zijn 13 centra in Nepal. Kosten…alleen een vrijwillige bijdrage.

Wij hebben alleen ervaring met die in Pokhara, aan het Begnas Lake, met een mooi uitzicht op de Annapurna’s, een passender  omgeving is  haast niet mogelijk. Pittig, stilte, sober, bijzonder.

Nepal is het mooiste land ter wereld voor bergwandeltochten (trekkings). De variatie is enorm, van één dag tot zes weken, van simpel tot luxe, van licht en makkelijk tot zeer zwaar.

YOGA

Nauw verbonden zijn wij met het reisbureau “Himalaya Travel Adventures”.

Zij organiseren yoga-reizen. Regel het daarom beter maar direct met hen:

https://www.himalayatraveladventures.com/

TAMANGDORP EN VERBLIJF BIJ TAMANG GEZIN

Wil je een paar dagen verblijven bij een Tamang gezin, meedraaien met het familieleven in een vrij groot, goed draaiend, schoon, maar toch zeer eenvoudig dorp, waar verder geen toeristen zijn of langskomen, dan regelen we dat voor je.

We halen je op, brengen je weg, blijven erbij en brengen je terug.

SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Wil je kicken? We vliegen, springen en varen niet mee, maar regelen je boeking en de reis heen en terug.

Paragliding in Pokhara. Cursussen voor beginners en gevorderden.

Bungy-jumping in de buurt van de grensovergang van de Friendship Highway, op enkele uren van Kathmandu.

Rafting variërend van 1 dag tot enkele dagen of nog langer. Van eenvoudig voor de beginner tot zeer spannend voor gevorderden. Mogelijk op verschillende rivieren, afhankelijk van je wensen en je vaardigheden.

Klik voor meer tips en informatie

We hebben een prachtige vakantie gehad.
Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.
Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven

Ab en Lia, Annapurna Base Camp, April 2023

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager.

Jenny en Lianne, Pike Peak

Ons aanbod

 • Poon Hill en Chitwan
  14 dagen

  Een korte reis voor mensen met weinig tijd, die toch veel van Nepal mee willen maken.

  De trekking naar het fameuze uitzichtpunt Poon Hill omvat vijf dagen lopen naar een hoogte van 3200 meter en is licht gemiddeld qua zwaarte. Vervolgens enkele dagen in het Chitwan National Park. Een relaxdag in Pokhara en overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 965 p.p.

  Bekijk reis
 • Pike Peak
  16 dagen

  Deze trekking naar de Pike Peak omvat 8 dagen lopen en twee reisdagen. Hij is gemiddeld zwaar, is niet heel hoog en gaat regelmatig over heuvelruggen met mooie uitzichten. Vanaf de Pike Peak een prachtig uitzicht op de hoge Himalaya-toppen. Overnachtingen in “homestay”, dus primitieve omstandigheden, maar wel dicht bij het dagelijkse Nepalese leven. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 1150 p.p.

  Bekijk reis
 • Manaslu Circuit
  18 dagen

  De trekking om de Manaslu heen omvat elf dagen lopen en twee reisdagen. Hij is gemiddeld zwaar en gaat geleidelijk omhoog tot de pas van 5100 meter, waardoor je goed kunt acclimatiseren.

  Deze trekking is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar heeft sterk onze voorkeur. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 1300 p.p.

  Bekijk reis
 • Annapurna BaseCamp
  17 dagen

  Deze trekking omvat negen dagen lopen en twee reisdagen, is gemiddeld qua zwaarte en is een prachtig alternatief voor het Annapurna-rondje. Via Poon Hill loop je naar het  Annapurna-BaseCamp met een geweldig uitzicht rondom op de toppen van de Annapurna’s en de Machhapuchhare.

  Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 975 p.p.

  BEKIJK REIS