Manaslu Circuit

Manaslu Circuit (18 dagen)

Het Manaslu-gebied is een “restricted area”. Dat betekent dat de permits veel duurder zijn dan in de andere gebieden en dat het gebied alleen toegankelijk is voor een groep (tenminste 2 toeristen) met een gids. Daarmee trekt het veel minder toeristen en zijn de dorpjes onderweg nog veel authentieker. Dit rondje is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar op bijna alle gebieden beter, mooier en aantrekkelijker.

Een zeer afwisselende trekking, beginnend tussen de rijstvelden, daarna de loofbomen, de dennenbomen, boven de boomgrens en tussen sneeuw en ijs. Via een gletsjer (niet gevaarlijk, indien nodig gebruiken we kleine “crampons”) steken we de Larkya Pas over op 5110 meter. Daarna dalen we weer af en eindigen we op de weg door het Annapurna-rondje, waardoor je meteen zeker weet dat je goed hebt gedaan om deze ronde te kiezen.

Je kunt deze trekking uitbreiden met een bezoek aan de Tsum Valley vanaf Jagat. Dit kost je tenminste 5 dagen extra. Wel zeer de moeite waard…. een mooi, weinig toeristisch dal, langzaam oplopend tot het klooster op bijna 4000 meter. Nog beter voor je acclimatisatie.

Bij de prijs van deze reis wel/niet inbegrepen: Zie bovenaan ‘inclusief/exclusief’.

Prijs: € 1300,- p.p.

Alleen trekking (13 dagen): Alleen de 11-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

Prijs: € 1085,- p.p.

T= trekkingdag / wandeldag

Dag 1: Aankomst Kathmandu, ontvangst door gids op vliegveld
Dag 2: Sightseeing Kathmandu
Dag 3:  Per minibus of landcruiser van Kathmandu naar Maccha Khola (900m): 7-9 uur
Dag 4:  T1 Maccha Khola -Jagat (1410m): 6-7 uur
Dag 5:  T2 Jagat – Deng (1810m): 6-7 uur
Dag 6:  T3 Deng – Namrung (2630m): 6-7 uur
Dag 7:  T4 Namrung – Lhogaon (3180m): 3-4 uur
Dag 8:  T5 Lhogaon – Samagaon (3530m): 4 uur
Dag 9:  T6 Dagtrip Samagaon naar Pungyen Gompa (4000m) en terug: 6-7 uur
Dag 10:  T7 Samagaon – Samdo (3860m): 4 uur. Daarna middagwandeling.
Dag 11:  T8 Samdo – Larkya Basiskamp (4460m): 4-5 uur. Daarna acclimatisatiewandeling.
Dag 12:  T9 Larkya BC – Larkya La (5160m) – Bimthang (3720m): 8-9 uur
Dag 13:  T10 Bimthang – Gho (2560m): 4-5 uur
Dag 14:  T11 Gho – Dharapani (1860m): 3 uur. Daarna jeep naar Besi Sahar
Dag 15:  Per (mini)bus, jeep of landcruiser naar Kathmandu: 8-9 uur
Dag 16: Kathmandu (uitloopdag trekking)
Dag 17: Sightseeing en overnachting Bhaktapur (uitloopdag 2)
Dag 18: Naar vliegveld en terugvliegen naar huis, of voortzetting reis.

BEKIJK VOORWAARDEN
BOEKINGSFORMULIER

We hebben een prachtige vakantie gehad.
Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.
Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven

Ab en Lia, Annapurna Base Camp, April 2023

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager.

Jenny en Lianne, Pike Peak

Ons aanbod

Alle reizen worden door ons door middel van een volledig pakket aangeboden. Onder Inclusief/exclusief kunt u lezen wat er allemaal bij het pakket inclusief is en door ons voor u wordt geregeld.

Wilt u liever alleen de trekking via ons regelen? Dat kan uiteraard ook!

Bij alle reizen staan ook de prijzen vermeld voor alleen de trekking, waarbij we bij de prijs uit gaan van een trekking voor min. twee personen o.l.v. gids en met hulp van een drager, die maximaal 25 kg van jullie bagage draagt. Reisdagen en het vervoer van en naar de trekking zijn hierbij meegenomen.

 • Poon Hill & Chitwan
  14 of 6 dagen

  Volledig pakket (14 dagen): Een korte reis voor mensen met weinig tijd, die toch veel van Nepal mee willen maken. De trekking naar het fameuze uitzichtpunt Poon Hill omvat 5 dagen lopen naar een hoogte van 3200 meter en is licht gemiddeld qua zwaarte. Vervolgens enkele dagen in het Chitwan National Park, een relaxdag in Pokhara en overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 965,- p.p.

  Alleen trekking (6 dagen): Alleen de 5-daagse trekking naar uitzichtpunt Poon Hill en 1 reisdag vooraf naar startpunt.

  Prijs: € 490,- p.p.

  Bekijk reis
 • Pike Peak
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Deze trekking naar de Pike Peak omvat 8 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar, gaat niet heel hoog en gaat regelmatig over heuvelruggen met mooie uitzichten. Vanaf de Pike Peak heb je een prachtig uitzicht op de  Himalaya-toppen. Overnachtingen zijn in “homestays”, dus primitieve omstandigheden. Maar wel dicht bij het dagelijkse Nepalese leven. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1150,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 8-daagse trekking naar Pike Peak en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 925,-  p.p.

  Bekijk reis
 • Manaslu Circuit
  18 of 13 dagen

  Volledig pakket (18 dagen): Deze trekking om de Manaslu heen omvat 11 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar en gaat geleidelijk omhoog tot de pas van 5100 meter, waardoor je goed kunt acclimatiseren. Deze trekking is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar heeft sterk onze voorkeur aangezien het minder toeristisch is. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1300,- p.p.

  Alleen trekking (13 dagen): Alleen de 11-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1085,- p.p.

  Bekijk reis
 • Langtang
  21 of 15 dagen

  Volledig pakket (21 dagen): Deze trekking door het Langtangdal, door de Gosainkund en het Helambugebied omvat 14 dagen lopen en 1 reisdag. De trekking is gemiddeld zwaar, met een uitzichtpunt aan het einde van het Langtangdal op 5000 meter, een pas in de Gosainkund op 4700 meter en in het Helambugebied zuidwaarts naar Kathmandu veel heuvelruggen met mooie uitzichten. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (15 dagen): Alleen de 14-daagse trekking en 1 reisdag (heen- en terugreis)

  Prijs: € 825,- p.p.

  Bekijk reis
 • Kanchenjunga
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 18 dagen lopen en 5 reisdagen, is redelijk zwaar en is een prachtige tocht als je van hoge bergen houdt en wilt lopen in een zeer afgelegen en weinig toeristisch gebied. Heen lopen we de zuidoost route en terug de noordwest route. Aan de noordkant komen we dik boven de 5000 meter. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1650,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 18-daagse trekking en 5 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1425,- p.p.

  Bekijk reis
 • Everest Base Camp & Gokyo
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 20 wandeldagen en 3 reisdagen. Het summum van de Nepalese Himalaya, mooier krijg je het niet. Maar je moet er wel wat voor doen: Een pittige trekking over 2 hoge passen naar Gokyo (Ri) en Everest Base Camp. Beide rond de 5400 meter hoogte. En als je dan nog puf hebt naar Kala Patar, nog een stukje hoger. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1500,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 20-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1275,- p.p.

  Bekijk reis
 • Annapurna Circuit
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw de meest populaire trekking in Nepal, al is het rondje door de inmiddels aangelegde wegen al lang geen rondje meer. Het blijft echter, door de afwisseling van verschillende landschappen, een buitengewoon mooie tocht, met als hoogtepunt de Thorung La op 5416 meter. Deze trekking is gemiddeld zwaar en de reis omvat 7 dagen lopen, 4 reisdagen, 2 dagen in Kathmandu en 1 in Pokhara.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 7-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 815,- p.p.

  BEKIJK REIS
 • Annapurna Base Camp
  17 of 11 dagen

  Volledig pakket (17 dagen): Deze trekking omvat 9 dagen lopen en 2 reisdagen, is gemiddeld qua zwaarte en is een prachtig alternatief voor het Annapurna-circuit. Via Poon Hill loop je naar het  Annapurna Base Camp met een geweldig uitzicht rondom op de toppen van de Annapurna’s en de Machhapuchhare. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 975,- p.p.

  Alleen trekking (11 dagen): Alleen de 9-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 700,- p.p.

  BEKIJK REIS