Ons kleinschalige reisbureau is gestart in 2012. Elk voor- en najaar regelen we gemiddeld 3 á 4 trekkings voor onze Nepalese gidsen en dragers en langzamerhand worden dat wat meer.

Dit gastenboek is samengesteld uit reacties van klanten van ons reisbureau, om een impressie te geven aan nieuwe klanten wat zij kunnen verwachten van een trekking door Nepal en hetgeen wij faciliteren.

Hieronder vindt u de ervaringen van enkele van onze klanten.

Manaslu Circuit

Via via kwamen wij tijdens onze zoektocht naar een gids bij Tamang Trekking & Travels uit. Voordat we naar Nepal vertrokken was Frans Jan goed bereikbaar voor vragen en heeft hij ons al bruikbare informatie en wat tips gegeven voor onze reis naar Nepal.

Eenmaal in Nepal hebben we onze gids Chandra een aantal keer bij ons hotel in Kathmandu ontmoet om kennis te maken en wat praktische zaken voor de Manaslu trekking te regelen. Dit gaf ons de indruk dat alles goed geregeld was en dat we zonder zorgen de bergen in konden gaan.

Tijdens de trekking voelden wij ons altijd veilig met Chandra als onze gids. Maar behalve dat heeft hij ons ook uitgebreid verteld over het boeddhisme, de Tibetaanse cultuur, en natuurlijk over de bergen en al zijn avonturen die hij er al heeft meegemaakt.

Ook onze drager Gyanu was fantastisch en samen waren hij en Chandra een top team. Los van dat ze onze trekking een stuk fijner en comfortabeler hebben gemaakt, was het ook hartstikke gezellig en hebben we in de avonden vaak kaartspellen gespeeld waarbij flink werd gelachen.

Chandra en Gyanu waren echt fantastisch waardoor de Manaslu circuit trek voor ons een ervaring was om nooit te vergeten!

Bedankt!!

Wouter (28) & Milou (29) –  November 2023

Langtang

Dankzij Tamang Trekking and Travels hebben wij een hele leuke reis naar Nepal kunnen maken. We konden onze eigen wens voor een trekking aangeven en de hele vakantie werd op ons verzoek afgestemd.

Onze gids, Chandra, was enorm ervaren in de Himalaya en we voelden ons heel veilig bij hem. Hij leidde ons niet alleen door de bergen, maar nam ons ook mee door Kathmandu en leerde ons de ins en outs van het land en de stad. Samen met Chandra en de drager, Gyano, hebben we een hele gezellig tijd gehad. Voorafgaand aan de reis konden we Frans Jan bestoken met vragen en was hij grote hulp bij het plannen van de vakantie.

Wij kunnen iedereen aanraden om naar Nepal te gaan en om de reis met Tamang Trekking and Travel te boeken.

Chandra, Gyano en Frans Jan: enorm bedankt.

Stefan & Rachel, oktober 2023

Annapurna Base Camp

We hebben een prachtige vakantie gehad.

Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.

Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven.

Ab en Lia, april 2023

Pike Peak

Na het boeken van een ticket naar Nepal, begint de zoektocht naar een gids om ons rond te leiden door de bergen.
Verschillende aanbieders brachten ons uiteindelijk bij Tamang Trekking: de op het oog vriendelijke mensen en goede service haalde ons over.

Na twee dagen acclimatiseren in Patan, begon onze autorit richting de eerste slaapplaats. Gelijk een goede start om Nepal echt te leren kennen. De dagen zijn zonnig en prachtig, de nachten wat koud, maar de gastvrijheid in de homestays en de eerste 7 dagen geen toerist tegenkomen, maakt het een ervaring om niet te vergeten. Al met al een memorabel avontuur, vriendelijke mensen, een zorgvuldige en behulpzame gids, primitieve omstandigheden, geen mobiele telefoon, grandioze trekkings in prachtige natuur en uitgestrekte landschappen. Dingen die je op deze reis absoluut mee moet nemen; wc-papier, matje, slaapzak, kussen, handalcohol en een veldfles (overdag als drinkfles, ‘s nachts als kruik).

Veel plezier!! Namaste, Florine

Langtang, Gosainkund, Helambu

Voor mijn trektocht zocht ik een betrouwbare gids. Na wat zoeken op internet kwam ik bij Tamang Trekking and Travels uit. Het sprak mij aan dat deze organisatie het belang van de gidsen en dragers vooropstelt en daarmee bijdraagt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de Nepali.

Voor de trek kwam mijn gids/drager Naren naar mijn hotel om de trekking door te spreken. Hij regelde de permits en de bustickets en was op de dag van vertrek stipt op tijd om samen naar het busstation te reizen. Na een busreis van acht uur kwamen we in Syabrubesi aan, de start van de trek.

Gedurende de volgende twee weken was Naren mijn gids en drager, en hij wist feilloos de weg richting Kyanjin Gumba en daarna via Thulosyabru, Gosainkund en Chisopani terug richting Kathmandu. Veel lodges, die tijdens de aardbeving van 2015 verwoest waren, waren intussen weer opgebouwd of gerepareerd. De natuur onderweg was prachtig en de uitzichten van o.a. Kyanjin Ri en Laurabina La waren adembenemend. Naren was goed gezelschap en ik heb tijdens de tocht menig woordje Nepalees mogen leren (bistarie jaani – let’s go slow)…

Annemarieke

Poon Hill

….Tijdens de tocht wist Sahadev ons, naast de meest prachtige uitzichten te laten zien, ook genoeg te vertellen over de omgeving zelf, Nepalese tradities en gebruiken. Het toeval wilde dat Sahadev net als ons een achtergrond heeft in archeologie (hij heeft daarnaast ook nog toerisme gestudeerd aan de universiteit in Kathmandu), wat meteen zorgde voor een goede klik. Sahadev paste zijn wandeltempo aan ons aan en wist goed in te schatten wanneer we toe waren aan een pauze. Zijn jongere broertje Rabin was mee als porter….

Susanne

Pike Peak

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager. Aan alles werd gedacht. De natuur is vaak niet te omschrijven zo mooi. Wij komen zeker nog een keer terug!

Ontzettend bedankt voor de goede zorgen, de hulp en adviezen en deze onwijs gave ervaring!!

Jenny & Lianne

Annapurna
Met Sahadev  en zijn broer (drager van onze rugzak) gingen we op pad. Wat een fantastische trip was dat. Omdat ik geblesseerd was aan mijn knieën werd er tijdens de trip rekening mee gehouden. Sahadev is een fantastische gids, jong maar zeer bekwaam.
Speekt goed Engels en wist ons veel van het gebied en de Nepalese cultuur te vertellen, heeft humor en verantwoordelijkheidsgevoel.
We kregen tijdens de trip ook echt een band met elkaar, er was altijd uitleg over onze trip en overleg als wij er behoefte aan hadden.
Tijdens onze trekking was de overnachting in eenvoudige hostels in de dorpen onderweg (dat werd ons van te voren aangegeven).
Wat wij heel mooi vonden was dat Sahadev in overleg met ons toch voor de kleine lokale familie hostels ging om zo hun bestaan veilig te stellen. In verschillende dorpen zagen we dat er ook ‘luxere’ accommodaties waren waar de meeste westerlingen sliepen.
Omdat wij in sommige gevallen in de kleine familiehostels verbleven, konden wij in contact komen met deze families, wat wij heel bijzonder vonden.

Het uitzicht tijdens de trekking was adembenemend mooi en heel divers. Ons mooiste uitzicht was wakker worden (liggend in ons bed) met uitzicht op de bergen tijdens de zonsopgang!

Wij bedanken Sahadev voor deze onvergetelijke trip. Door zijn persoonlijke touch hebben we genoten van deze mooie trekking! Wanneer wij weer een trekking zouden plannen in de Himalaya zouden wij weer graag met hem dit avontuur aangaan. Bedankt!!!

En ook Frans Jan bedankt dat je ons in contact hebt gebracht met de gidsen in Nepal.

Kees & Monique

Poon Hill

…..Voor mijn korte trek naar Poon Hill heb ik via “Tamang Trekking and Travels” een gids ingeroepen. Ik heb onvoldoende tijd om zelf de zaken ter plaatse te kunnen regelen. Sahadev blijkt een geweldige vent te zijn! Tijdens de lange heen- en terugreis en tijdens de trek maakt hij het erg gezellig, geeft heel veel informatie over het land en de gebruiken. Hier heb ik het erg mee getroffen! Een echte aanrader!……

Echt geluk gehad met hun gids Sahadev!

David

Pike Peak

……’s Anderendaags vangen we eindelijk onze trektocht aan: bergschoenen, short, zonnecrème en dagrugzak met gekookt water (‘don’t drink Nepali water’). Sahadev, onze gids, loopt voorop en vertelt honderduit en Khel, onze drager, sluit de rij. Oei, plots vinden we onze duffelbags toch wel te zwaar geladen als we Khel zien sjouwen met onze én zijn bagage op zijn arme rug.

We steken meteen via de eerste hangbrug de rivier over en stijgen direct fors. Sahadev houdt er een stevig tempo op na en algauw raken we achterop. Dit blijkt de komende dagen zijn wandelstrategie: een half uur, drie kwartier stevig doorstappen en dan op een muurtje, een rots of een viewpoint een rustpauze houden (voorzie je zeker van een energiereep of een snack voor tussendoor). Vanaf dan laten we ook de bewoonbare wereld achter ons: de komende 7 dagen gaan we welgeteld twee toeristen zien en als gemotoriseerd voertuig één tractor. De natuur, de landschappen en de hartelijkheid van de mensen zijn overweldigend…

Red.: een stukje uit het uitgebreide verslag van Ann en Dirk

Pike Peak

Wat een fantastische reis heeft Frans Jan voor ons, 2 ouders met 3 studerende kinderen, samengesteld. Gezien de beperkte tijd die we hadden, kozen wij  voor een 8 daagse trek naar de Pike Peak, met aansluitend een bezoek aan een van de prachtige koningssteden, Bhaktapur, waar wij door de neef van onze gids een geweldige rondleiding van 4 uur hebben gekregen…….

…..Eigenlijk was elke dag bijzonder – van wilde honingraten tot lieve zeer leergierige kindjes tot heerlijk eten etc!
Een onvergetelijke vakantie in een prachtig gebied met een overweldigende natuur, vrijwel geen toeristen en bijzonder aardige mensen!…..

Ingrid en Nico

Pike Peak

Na een koude nacht om 4.45 uur naar de top. Koud, koud, koud! Steil en zwaar! Maar wat was het de moeite waard op de top in de sneeuw. Helder zicht op de Himalayatoppen als de Mount Everest, Manaslu, Annapurna en anderen. Heel indrukwekkend. We hebben een paar prachtige foto’s van ons vieren. Na een half uur waren we te koud om nog langer te blijven en liepen we in een half uur naar beneden. Maar niet zonder dat de beide jonge honden Sahadev en Khel in de sneeuw moesten spelen en naar beneden  glijden onder het slaken va ijselijke kreten! Beneden wachtte ons een warm ontbijt, waarna we op pad gingen naar Thaklung. In eerste instantie zouden we daar overnachten, maar we vonden het wel erg basic en besloten door te lopen naar Gompa. Sahadev had ons uitgelegd, dat we in een soort landschap terecht zouden komen wat leek op de duinen op Schiermonnikoog (Hij was daar geweest). Wel, dat klopte. Heel bizar, een prachtig duinlandschap met enorme bossen rododendrons……

Red.: een stukje uit het uitgebreide verslag van Rob en Erma

Pike Peak

Eindelijk was het dan zover, eindelijk naar Nepal…… onze Nepal experience.

Op één of andere manier bij toeval in onze voorbereiding op de website van Tamang Trekking terecht gekomen en contact gehad met Frans Jan. Dat sprak gelijk aan, deze manier van Nepal beleven zochten we. Dat het zo intensief zou worden konden we nog niet bevroeden. Enkele dagen na terugkomst ben je nog steeds bezig alles een goede plaats te geven………

…..We willen Frans Jan, onze gids en Pancha van harte bedanken voor de flexibiliteit en de intensieve aandacht. Dat alles op een eenvoudige en snelle manier tot stand kwam, klasse!!!

Paul en Alla

Pike Peak:  Nepal op een bijzondere manier.

Al een tijd hadden mijn vrouw en ik (65 en 60 jaar) de idee om naar Nepal te gaan om in ieder geval in de Himalaya een trekking te maken. Na speuren op het internet kwam ik de site van Tamang Trekking tegen. Na een aantal telefoongesprekken met Frans Jan, waarin onze wensen en mogelijkheden werden besproken werd een programma vastgesteld. In november/ december jl. hebben wij de reis van 24 dagen gemaakt.

Een bijzondere ervaring was het, niet in het minst door de gids Sahadev en onze drager Pancha. Zij hebben er voor ons een pracht reis van gemaakt, waarvan cultuur, natuur, bezinning en sport onderdeel uitmaakten. Wij bezochten steden, uiteraard Kathmandu,, waren aanwezig bij de lijkverbranding,  bezochten mooie tempels en kloosters, namen deel aan een yoga en meditatiecursus, bezochten het natuurreservaat Chitwan (zagen neushoorns met jong) en maakten een trekking van 10 dagen. De trekking was het hoogtepunt, dagen lopen zonder toeristen tegen te komen,  eten en slapen bij mensen thuis, een sportprestatie leveren die je niet voor mogelijk had gehouden. Sahadev en Pancha waren dienstverlenend en hadden het vermogen goed te anticiperen op de omstandigheden. Het was een avontuurlijke ervaring waarin  de afwisseling van het landschap mooi was, de klimmen soms spectaculair, de temperatuurverschillen groot en elke keer de plek van eten en overnachting spannend. Wij hebben mooie mensen ontmoet, diverse vormen van  dhal baat gegeten, en kennis gemaakt met de plaatselijke drankjes.

De belangrijkste reden dat wij voor Tamang Trekking hebben gekozen was dat het een organisatie is zonder winstoogmerk, nagenoeg alle betalingen vinden in Nepal zelf plaats. Het geld komt direct terecht bij de mensen in Nepal.

Frans Jan en mensen in Nepal dank voor deze bijzondere ervaring.

Gert

Pike Peak

Het was een gave vakantie, we hebben het heel goed gehad. Onze hoofdgids is een top-gids, hij heeft veel voor ons betekend en het was fijn om met hem op te trekken.

Wat leuk is om te zien, is dat tijdens onze trekking, de andere gidsen en dragers ook veel plezier hebben met elkaar. Pancha, Kil en Pandam kunnen het goed met elkaar vinden…..

……De laatste zaterdagmorgen ging onze gids met ons mee Thamel in om inkopen te doen. Hij met vier vrouwen op stap, maar hij vond het prima. We zijn toen nog bij hem thuis gaan lunchen (dhal-baat) en hebben zijn vrouw ontmoet. Bijzonder om te zien waar hij woont.

Dank je voor je betrokkenheid, het regelen en ik probeer in mijn omgeving zeker mensen enthousiast te maken voor Tamang Trekking! Het kleinschalige en persoonlijke vond ik zeer waardevol!

Marjan

Nepal; mooi land, prachtige mensen!

Samen met Tamangtrekking hebben we een reis door Nepal samengesteld.

Voor mij was het de vraag of ik conditioneel gezien, in staat zou zijn om de geplande trekking over de Pike Peak te volbrengen.

Alle lof voor de gids die mij motiveerde op dagen dat soms zwaar was, maar wel goed te doen. De alternatieven die hij bedacht om het te laten lukken. Maar ook zijn realisme toen het risico’s zou opleveren als ik door zou gaan. Samen met een gids ben ik toen terug gegaan. Dit heeft mijn reis onverwacht nog tot een mooiere ervaring gemaakt dan ik had kunnen denken. Ik ben o.a. een aantal dagen te gast geweest bij de familie van de gids. Hier kreeg ik een warm onthaal en ik vond het heel gaaf om me op deze manier onder te dompelen in de Nepalese cultuur. De bruiloft die we een week later meemaakten in dit dorp, was voor mij ook een hoogtepunt. Ik heb deze mensen en dit land in mijn hart gesloten!

Marjanne

Dolpo

Een 23-daagse kampeertrek gemaakt met een eigen groep. Fantastische ervaring! Tamangtrekkingandtravels zorgde voor de hele organisatie; de transfers van/naar Kathmandu, alle materialen, het eten, de dragers, koks, gidsen. Men had verstand van zaken, was zeer behulpzaam en vriendelijk. Voor alle moeilijkheden of onvoorziene situaties werd een oplossing gezocht. Het persoonlijke contact met deze groep Nepalezen was misschien nog wel het meest bijzondere. We waren niet een groep van 11 Nederlanders met 40 Nepalese werknemers, maar we maakten met 51 mensen een prachtige, avontuurlijke trek door het schitterende landschap.

Wij gaan zeker nog eens!!

Els

We hebben een prachtige vakantie gehad.
Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.
Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven

Ab en Lia, Annapurna Base Camp, April 2023

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager.

Jenny en Lianne, Pike Peak

Ons aanbod

Alle reizen worden door ons door middel van een volledig pakket aangeboden. Onder Inclusief/exclusief kunt u lezen wat er allemaal bij het pakket inclusief is en door ons voor u wordt geregeld.

Wilt u liever alleen de trekking via ons regelen? Dat kan uiteraard ook!

Bij alle reizen staan ook de prijzen vermeld voor alleen de trekking, waarbij we bij de prijs uit gaan van een trekking voor min. twee personen o.l.v. gids en met hulp van een drager, die maximaal 25 kg van jullie bagage draagt. Reisdagen en het vervoer van en naar de trekking zijn hierbij meegenomen.

 • Poon Hill & Chitwan
  14 of 6 dagen

  Volledig pakket (14 dagen): Een korte reis voor mensen met weinig tijd, die toch veel van Nepal mee willen maken. De trekking naar het fameuze uitzichtpunt Poon Hill omvat 5 dagen lopen naar een hoogte van 3200 meter en is licht gemiddeld qua zwaarte. Vervolgens enkele dagen in het Chitwan National Park, een relaxdag in Pokhara en overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 965,- p.p.

  Alleen trekking (6 dagen): Alleen de 5-daagse trekking naar uitzichtpunt Poon Hill en 1 reisdag vooraf naar startpunt.

  Prijs: € 490,- p.p.

  Bekijk reis
 • Pike Peak
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Deze trekking naar de Pike Peak omvat 8 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar, gaat niet heel hoog en gaat regelmatig over heuvelruggen met mooie uitzichten. Vanaf de Pike Peak heb je een prachtig uitzicht op de  Himalaya-toppen. Overnachtingen zijn in “homestays”, dus primitieve omstandigheden. Maar wel dicht bij het dagelijkse Nepalese leven. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1150,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 8-daagse trekking naar Pike Peak en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 925,-  p.p.

  Bekijk reis
 • Manaslu Circuit
  18 of 13 dagen

  Volledig pakket (18 dagen): Deze trekking om de Manaslu heen omvat 11 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar en gaat geleidelijk omhoog tot de pas van 5100 meter, waardoor je goed kunt acclimatiseren. Deze trekking is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar heeft sterk onze voorkeur aangezien het minder toeristisch is. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1300,- p.p.

  Alleen trekking (13 dagen): Alleen de 11-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1085,- p.p.

  Bekijk reis
 • Langtang
  21 of 15 dagen

  Volledig pakket (21 dagen): Deze trekking door het Langtangdal, door de Gosainkund en het Helambugebied omvat 14 dagen lopen en 1 reisdag. De trekking is gemiddeld zwaar, met een uitzichtpunt aan het einde van het Langtangdal op 5000 meter, een pas in de Gosainkund op 4700 meter en in het Helambugebied zuidwaarts naar Kathmandu veel heuvelruggen met mooie uitzichten. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (15 dagen): Alleen de 14-daagse trekking en 1 reisdag (heen- en terugreis)

  Prijs: € 825,- p.p.

  Bekijk reis
 • Kanchenjunga
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 18 dagen lopen en 5 reisdagen, is redelijk zwaar en is een prachtige tocht als je van hoge bergen houdt en wilt lopen in een zeer afgelegen en weinig toeristisch gebied. Heen lopen we de zuidoost route en terug de noordwest route. Aan de noordkant komen we dik boven de 5000 meter. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1650,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 18-daagse trekking en 5 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1425,- p.p.

  Bekijk reis
 • Everest Base Camp & Gokyo
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 20 wandeldagen en 3 reisdagen. Het summum van de Nepalese Himalaya, mooier krijg je het niet. Maar je moet er wel wat voor doen: Een pittige trekking over 2 hoge passen naar Gokyo (Ri) en Everest Base Camp. Beide rond de 5400 meter hoogte. En als je dan nog puf hebt naar Kala Patar, nog een stukje hoger. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1500,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 20-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1275,- p.p.

  Bekijk reis
 • Annapurna Circuit
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw de meest populaire trekking in Nepal, al is het rondje door de inmiddels aangelegde wegen al lang geen rondje meer. Het blijft echter, door de afwisseling van verschillende landschappen, een buitengewoon mooie tocht, met als hoogtepunt de Thorung La op 5416 meter. Deze trekking is gemiddeld zwaar en de reis omvat 7 dagen lopen, 4 reisdagen, 2 dagen in Kathmandu en 1 in Pokhara.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 7-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 815,- p.p.

  BEKIJK REIS
 • Annapurna Base Camp
  17 of 11 dagen

  Volledig pakket (17 dagen): Deze trekking omvat 9 dagen lopen en 2 reisdagen, is gemiddeld qua zwaarte en is een prachtig alternatief voor het Annapurna-circuit. Via Poon Hill loop je naar het  Annapurna Base Camp met een geweldig uitzicht rondom op de toppen van de Annapurna’s en de Machhapuchhare. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 975,- p.p.

  Alleen trekking (11 dagen): Alleen de 9-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 700,- p.p.

  BEKIJK REIS