Pike Peak

Mooie trekking. Bij ons niet over de bekende Everest-route, maar door “onbekend gebied”. Lopen door het middelgebergte met uitzicht op het Himalaya gebergte en vanaf Pike Peak op 4100 meter hoogte op de Mount Everest.

Met een landcruiser naar Sirse of Dhade,  de laatste uren over een gruwelijke weg. Meestal slapen in “homestay”, dus bij  mensen thuis. Zitten in de keuken bij het houtvuurtje en lunch en diner alleen plaatselijk voedsel (dhal-baat). Voor het ontbijt neemt je gids extra voedsel mee. Laatste dagen mogelijk slapen in lodge/guesthouse.

Bij deze tocht loop je 8 dagen. Er zijn ook tochten mogelijk van 6,7,9,10,11 en 12 dagen. Neem daarvoor contact met ons op.

Bij de prijs van deze reis wel/niet inbegrepen… link bovenaan inclusief/exclusief

Prijs: € 1150 p.p.

T= trekkingdag / wandeldag

Dag 1:  Aankomst Kathmandu, ontvangst door gids op vliegveld
Dag 2:  Sightseeing Kathmandu
Dag 3:  Per landcruiser naar Sirse of Dhade: 9-11 uur inclusief pauzes
Dag 4:  T1  Dhade/Sirse (800) naar Wachpu (1900).  1100 m omhoog. Slapen in homestay:  4 ½ uur
Dag 5:  T2  naar Sakhamari/ Boudha (2600).   700 m omhoog. Slapen in homestay:  5 uur
Dag 6:  T3  naar Chuplung Bhanjyang (2600).  “Nepali flat”, dat betekent op en neer en ongeveer even hoog eindigend als dat je begint, maar vlak bestaat niet in dit land. Slapen in homestay:  5 ½ uur
Dag 7:  T4  naar Kyugurding Gompa (3000) over pasje van 3360 m: 5 uur. Slapen in herbouwd klooster, dat tijdens de aardbeving volledig was ingestort, of in dorpje er net onder in homestay of basic lodge
Dag 8:  T5  naar Taklung. Over de ridge naar 3300 m:  4 uur.  Slapen in teahouse of homestay
Dag 9:  T6  via Pike Peak (4070) naar Pike Peak Basecamp.  800 m omhoog. 700 m omlaag:     uur. Slapen in Ngobur Gompa (3350), in het klooster, of homestay of basic lodge
Dag 10:  T7  Evt eerst omhoog PP op (indien gisteren niet gedaan), dan naar Goli Monastery (1760), dat is 2300 of 1600 m omlaag.  Slapen in homestay: 5 uur (evt. + 1 ½ uur)
Dag 11:  T8  naar Bhandar (2200).  300 m omlaag, 750 m omhoog.  Slapen in lodge:  6 uur
Dag 12:   Per minibus (oncomfortabel) naar Jiri, verder met de local bus (betere weg) naar  Bhaktapur. Lange dag: 11-12 uur
Dag 13:  Sightseeing Bhaktapur (uitloopdag 1 trekking)
Dag 14:  Per taxi terug naar Kathmandu  (uitloopdag 2 trekking)

BEKIJK VOORWAARDEN
BOEKINGSFORMULIER

We hebben een prachtige vakantie gehad.
Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.
Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven

Ab en Lia, Annapurna Base Camp, April 2023

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager.

Jenny en Lianne, Pike Peak

Ons aanbod

 • Poon Hill en Chitwan
  14 dagen

  Een korte reis voor mensen met weinig tijd, die toch veel van Nepal mee willen maken.

  De trekking naar het fameuze uitzichtpunt Poon Hill omvat vijf dagen lopen naar een hoogte van 3200 meter en is licht gemiddeld qua zwaarte. Vervolgens enkele dagen in het Chitwan National Park. Een relaxdag in Pokhara en overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 965 p.p.

  Bekijk reis
 • Pike Peak
  16 dagen

  Deze trekking naar de Pike Peak omvat 8 dagen lopen en twee reisdagen. Hij is gemiddeld zwaar, is niet heel hoog en gaat regelmatig over heuvelruggen met mooie uitzichten. Vanaf de Pike Peak een prachtig uitzicht op de hoge Himalaya-toppen. Overnachtingen in “homestay”, dus primitieve omstandigheden, maar wel dicht bij het dagelijkse Nepalese leven. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 1150 p.p.

  Bekijk reis
 • Manaslu Circuit
  18 dagen

  De trekking om de Manaslu heen omvat elf dagen lopen en twee reisdagen. Hij is gemiddeld zwaar en gaat geleidelijk omhoog tot de pas van 5100 meter, waardoor je goed kunt acclimatiseren.

  Deze trekking is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar heeft sterk onze voorkeur. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 1300 p.p.

  Bekijk reis
 • Annapurna BaseCamp
  17 dagen

  Deze trekking omvat negen dagen lopen en twee reisdagen, is gemiddeld qua zwaarte en is een prachtig alternatief voor het Annapurna-rondje. Via Poon Hill loop je naar het  Annapurna-BaseCamp met een geweldig uitzicht rondom op de toppen van de Annapurna’s en de Machhapuchhare.

  Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en in Bhaktapur.

  Prijs: € 975 p.p.

  BEKIJK REIS