AANVRAAG VISUM

Aanvraag visum Nepal

Optie 1:
Via de volgende link kan u een visumformulier aanvragen: https://nepal.nl/consulaat/
Daarna moet u een afspraak maken op het consulaat in Amsterdam.

Optie 2:
Een visum is ook te verkrijgen op het vliegveld van Kathmandu, maar de rijen zijn onvoorspelbaar. Soms kun je zo doorlopen, maar het kan ook uren duren.

BERGSPORTVERZEKERING/ZORGVERZEKERING

Een goede bergsportverzekering is noodzakelijk.

Een zeer goede is natuurlijk die van de NKBV, maar dan moet je er wel lid van zijn.

Via Allianz is ook mogelijk. Verder weet ik het niet, maar ongetwijfeld is er meer te vinden…

Je zorgverzekering moet de gevolgen van een covid-infectie dekken.

PERMITS

Meenemen naar Nepal voor de TIMS Card en/of de permits voor de trekking: kopie paspoort (de paspoortpagina met je persoonlijke gegevens) en kopie Nepal visum (de paspoortpagina met de stempel van het visum) en 2 pasfoto’s.

Ook een papieren bewijs van covid-vaccinatie (of negatieve testuitslag) en op papier een verklaring van je zorgverzekering betreffende dekking van de gevolgen van een covid-infectie.

Zie voor de laatste ontwikkelingen op dat gebied de reis app van buitenlandse zaken.

Nepal is het mooiste land ter wereld voor bergwandeltochten (trekkings). De variatie is enorm, van één dag tot zes weken, van simpel tot luxe, van licht en makkelijk tot zeer zwaar.

Geld

In Kathmandu en in Pokhara kun je overal geld pinnen, al werken de ATB’s niet altijd even goed. Er is altijd een maximum van 2500 of 3000 Nepalese roepies (200 tot 250 euro). Neem dus verschillende pasjes mee en een flink startkapitaal in euro’s om direct te wisselen.

Je moet je gids de eerste dag betalen, want hij heeft allerlei uitgaven te doen voor en tijdens de trekking. Hem mag je in euro’s betalen.

In Thamel, de toeristenwijk van Kathmandu, zijn op elke straathoek wisselkantoortjes, die allemaal dezelfde koers hanteren en geen commissie rekenen.

In de bergen kun je een bank tegenkomen, maar reken er niet op dat je daar geld kunt opnemen, pinnen of wisselen . Op een trekking neem je voldoende Nepalese roepies mee, vooral in kleine coupures! En wat reservegeld in de vorm van euro’s en/of dollars, want illegaal wisselen is wel mogelijk.

Vaccinaties

Niet verplicht. Wel ten zeerste aanbevolen. In ieder geval hepatitis A, buiktyfus en DTP. De GGZ wil altijd inenten tegen hondsdolheid, maar kans op een beet van een hond of een aap is niet zo groot, dus zelf afwegen.

HET WEER

Kathmandu ligt zuidelijker dan New Delhi en op de hoogte van Noord-Afrika. Veel dichter bij de evenaar dan ons land. Het is daarom een stuk warmer, op lagere hoogte althans. Hoger betekent natuurlijk kouder. Dit is een van de zeer aantrekkelijke kanten van Nepal: een trekking beginnen tussen de rijstvelden en de bananenbomen (subtropisch) en uitkomen tussen sneeuw en ijs (poolklimaat), en alles daartussen natuurlijk.

Je kunt het land het gehele jaar bezoeken. Voor een trekking is het voorjaar geschikt (april, mei) en het najaar (oktober, november). Maar ……. dan zijn er ook veel toeristen. Buiten deze maanden is ook veel mogelijk, alleen wat weer betreft wat minder aantrekkelijk. December, januari, februari koud en door sneeuwval niet overal te komen. De zomer is moessontijd, veel regen, bewolking, mist. Veel trekkings wel mogelijk, maar natuurlijk veel nattigheid, bloedzuigers en helaas de prachtige Himalaya-toppen vrijwel voortdurend in de bewolking verborgen.

We hebben een prachtige vakantie gehad.
Zeer gevarieerd met natuur en cultuur.
Prima gids en drager. Zeer behulpzaam en konden ook veel informatie geven

Ab en Lia, Annapurna Base Camp, April 2023

….Nepal is in één woord fantastisch! De mensen zijn vriendelijk en super behulpzaam. We voelden ons allebei af en toe net 2 in de watten gelegde prinsessen door de gids en de drager.

Jenny en Lianne, Pike Peak

Ons aanbod

Alle reizen worden door ons door middel van een volledig pakket aangeboden. Onder Inclusief/exclusief kunt u lezen wat er allemaal bij het pakket inclusief is en door ons voor u wordt geregeld.

Wilt u liever alleen de trekking via ons regelen? Dat kan uiteraard ook!

Bij alle reizen staan ook de prijzen vermeld voor alleen de trekking, waarbij we bij de prijs uit gaan van een trekking voor min. twee personen o.l.v. gids en met hulp van een drager, die maximaal 25 kg van jullie bagage draagt. Reisdagen en het vervoer van en naar de trekking zijn hierbij meegenomen.

 • Poon Hill & Chitwan
  14 of 6 dagen

  Volledig pakket (14 dagen): Een korte reis voor mensen met weinig tijd, die toch veel van Nepal mee willen maken. De trekking naar het fameuze uitzichtpunt Poon Hill omvat 5 dagen lopen naar een hoogte van 3200 meter en is licht gemiddeld qua zwaarte. Vervolgens enkele dagen in het Chitwan National Park, een relaxdag in Pokhara en overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 965,- p.p.

  Alleen trekking (6 dagen): Alleen de 5-daagse trekking naar uitzichtpunt Poon Hill en 1 reisdag vooraf naar startpunt.

  Prijs: € 490,- p.p.

  Bekijk reis
 • Pike Peak
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Deze trekking naar de Pike Peak omvat 8 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar, gaat niet heel hoog en gaat regelmatig over heuvelruggen met mooie uitzichten. Vanaf de Pike Peak heb je een prachtig uitzicht op de  Himalaya-toppen. Overnachtingen zijn in “homestays”, dus primitieve omstandigheden. Maar wel dicht bij het dagelijkse Nepalese leven. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1150,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 8-daagse trekking naar Pike Peak en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 925,-  p.p.

  Bekijk reis
 • Manaslu Circuit
  18 of 13 dagen

  Volledig pakket (18 dagen): Deze trekking om de Manaslu heen omvat 11 dagen lopen en 2 reisdagen. De trekking is gemiddeld zwaar en gaat geleidelijk omhoog tot de pas van 5100 meter, waardoor je goed kunt acclimatiseren. Deze trekking is vergelijkbaar met het Annapurna-rondje, maar heeft sterk onze voorkeur aangezien het minder toeristisch is. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1300,- p.p.

  Alleen trekking (13 dagen): Alleen de 11-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1085,- p.p.

  Bekijk reis
 • Langtang
  21 of 15 dagen

  Volledig pakket (21 dagen): Deze trekking door het Langtangdal, door de Gosainkund en het Helambugebied omvat 14 dagen lopen en 1 reisdag. De trekking is gemiddeld zwaar, met een uitzichtpunt aan het einde van het Langtangdal op 5000 meter, een pas in de Gosainkund op 4700 meter en in het Helambugebied zuidwaarts naar Kathmandu veel heuvelruggen met mooie uitzichten. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (15 dagen): Alleen de 14-daagse trekking en 1 reisdag (heen- en terugreis)

  Prijs: € 825,- p.p.

  Bekijk reis
 • Kanchenjunga
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 18 dagen lopen en 5 reisdagen, is redelijk zwaar en is een prachtige tocht als je van hoge bergen houdt en wilt lopen in een zeer afgelegen en weinig toeristisch gebied. Heen lopen we de zuidoost route en terug de noordwest route. Aan de noordkant komen we dik boven de 5000 meter. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1650,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 18-daagse trekking en 5 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1425,- p.p.

  Bekijk reis
 • Everest Base Camp & Gokyo
  28 of 23 dagen

  Volledig pakket (28 dagen): Deze trekking omvat 20 wandeldagen en 3 reisdagen. Het summum van de Nepalese Himalaya, mooier krijg je het niet. Maar je moet er wel wat voor doen: Een pittige trekking over 2 hoge passen naar Gokyo (Ri) en Everest Base Camp. Beide rond de 5400 meter hoogte. En als je dan nog puf hebt naar Kala Patar, nog een stukje hoger. Daarnaast bevat deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 1500,- p.p.

  Alleen trekking (23 dagen): Alleen de 20-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 1275,- p.p.

  Bekijk reis
 • Annapurna Circuit
  16 of 10 dagen

  Volledig pakket (16 dagen): Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw de meest populaire trekking in Nepal, al is het rondje door de inmiddels aangelegde wegen al lang geen rondje meer. Het blijft echter, door de afwisseling van verschillende landschappen, een buitengewoon mooie tocht, met als hoogtepunt de Thorung La op 5416 meter. Deze trekking is gemiddeld zwaar en de reis omvat 7 dagen lopen, 4 reisdagen, 2 dagen in Kathmandu en 1 in Pokhara.

  Prijs: € 1050,- p.p.

  Alleen trekking (10 dagen): Alleen de 7-daagse trekking en 3 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 815,- p.p.

  BEKIJK REIS
 • Annapurna Base Camp
  17 of 11 dagen

  Volledig pakket (17 dagen): Deze trekking omvat 9 dagen lopen en 2 reisdagen, is gemiddeld qua zwaarte en is een prachtig alternatief voor het Annapurna-circuit. Via Poon Hill loop je naar het  Annapurna Base Camp met een geweldig uitzicht rondom op de toppen van de Annapurna’s en de Machhapuchhare. Daarnaast in deze reis overnachting(en) en sightseeing in Kathmandu en Bhaktapur.

  Prijs: € 975,- p.p.

  Alleen trekking (11 dagen): Alleen de 9-daagse trekking en 2 reisdagen (heen- en terugreis)

  Prijs: € 700,- p.p.

  BEKIJK REIS