De aardbevingen in 2015 hebben in vele delen van het land ernstige schade toegebracht. Sommige gebieden zijn nauwelijks getroffen, andere behoorlijk en daar is de schade overal waarneembaar  aan landschap (landslides) en gebouwen (bv Durbar Square in Kathmandu). Men is al flink op weg de schade te herstellen, al gaat dat heel langzaam en hebben de Nepalezen weinig financiële middelen.

Alle trekkings zijn inmiddels weer mogelijk. Een deel van de Nepalese bevolking is afhankelijk van toerisme. Ook onze gidsen en dragers zijn behoorlijk getroffen door deze ramp. Gelukkig slechts materieel. Zij willen niets liever dan aan het werk om geld te verdienen.

Dus ……  U bent zeer welkom!

Politiek is het momenteel (eigenlijk altijd) enigszins onrustig, maar de toerist zal er geen last van ondervinden.