Vanaf 1 april 2023 is de buitenlandse trekker verplicht om zich tijdens een trekking te laten begeleiden door een gekwalificeerde Nepalese gids. In het verleden is dat ook zo geweest, maar enkele jaren later weer teruggedraaid, toen het toerisme tegenviel. Dus of deze maatregel blijvend is, is nog maar de vraag. In Nepal kunnen de regels plotseling veranderen.

Echter … wij staan 100% achter deze nieuwe regel. Laat de arme Nepalees ook maar profiteren van de rijke Westerling. Bedenk dat je met je ticket, bergschoenen, telefoon en dure rugzak vele jaarsalarissen van de gemiddelde Nepalees al hebt uitgegeven. Ons reden van bestaan is werkverschaffing voor Nepalezen, dus dit komt ons mooi uit! En daarom nemen wij bij een trekking van 2 personen behalve een gids ook een drager mee.

Klik voor meer tips en informatie…